Sklep z nasionami strączkowymi - Tarnów
Nasiona strączkowe to nic innego jak fasola, groch czy też soczewica. Stanowią one idealną alternatywę dla mięsa, w pełni zaspakajając zapotrzebowanie organizmu na białko. Dodatkowo strączki świetnie nadają się na bazę pasty kanapkowej, smalcu z fasoli, pożywnej zupy czy też fasolki po bretońsku. Dobrym pomysłem na wykorzystanie nasion strączkowych w kuchni jest także wykonanie z nich pasztetu, kotletów czy też dodanie ugotowanej fasoli do sałatki. Propozycji na wykorzystanie fasoli oraz soczewicy jest wiele, dlatego każdy może znaleźć coś dla siebie. W naszym sklepie online ze strączkami możesz zakupić produkty najwyższej jakości. Dostarczamy między innymi takie odmiany fasoli jak Fasola Biała, Fasola Czarna, Fasola Lima czy też Fasola Piękny Jaś. Dodatkowo prowadzimy sprzedaż soczewicy, orzechów oraz bakali. Zapewniamy naszym klientom produkty bogate w wartości odżywcze oraz cenne minerały. Działamy nie tylko na terenie Tarnowa i okolic, ale także we wszystkich miastach Polski. Zapraszamy do zapoznania się z asortymentem naszego sklepu internetowego, w którym można zakupić nie tylko nasiona strączkowe.
Nasze nasiona to:
- Najwyższa jakość
- Sprawdzone źródło
- Atrakcyjny produkt
- Bogactwo witamin
- Cenne źródło białka
Sklep Internetowy z Nasionami Strączkowymi
Zdrowotne właściwości fasoli
Fasola powinna gościć na naszych stołach nie tylko od święta, ale także na co dzień. Zachwyca bowiem smakiem oraz dostarcza ogromne ilości cennych składników. Niezależnie od odmiany, każda fasola posiada dużą zawartość białka oraz witamin z grupy B, które są szczególnie ważne dla osób, niespożywających mięsa lub przebywających na diecie wegańskiej. Zarówno fasola Piękny Jaś, Fasola Czarna, jak i inne odmiany, cenione są za dużą ilość błonnika, który wspomaga usuwanie pokarmu z naszych jelit. Dodatkowo warto pamiętać, iż fasola wyróżnia się niskim indeksem glikemicznym, przez co może być bez obaw spożywana przez osoby z cukrzycą oraz insulinoopornością. Stanowi także cenne źródło żelaza, wapnia, magnezu, miedzi, manganu, cynku oraz fosforu. Nasz sklep internetowy ze strączkami zapewnia szeroki wachlarz produktów, takich jak groch, ciecierzyca czy też fasola. Cena oferowanych nasion strączkowych jest konkurencyjna, przez co niemal każdy może pozwolić sobie na ich częste spożywanie. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu, w której znajduje się fasola Lima, Fasola Red Kidney czy też soczewica. Zapewniamy smaczne i pożywne nasiona strączkowe Tarnów.
Nasiona strączkowe Tarnów — Sklep Online
Dlaczego warto jeść strączki?
Istnieje wiele powodów, dla których warto jeść strączki. Po pierwsze są one dobrym źródłem roślinnego białka. Po drugie stanowią cenne źródło węglowodanów o niskim indeksie glikemicznym, przez co nie powodują nagłych skoków cukru. Ponadto wyróżniają się wysokim indeksem sytości, dzięki czemu po ich zjedzeniu długo nie jesteśmy głodni. Kolejną ważną zaletą, jaką posiadają nasiona strączkowe Tarnów, jest ich zdrowotny wpływ na nasz organizm. Badania wykazują, iż regularne spożywanie nasion strączkowych zlikwidować stany zapalne oraz obniżyć poziom cholesterolu we krwi, a tym samym zapobiec rozwojowi niebezpiecznych chorób serca. Nasz sklep z nasionami strączkowymi dostarcza wyselekcjonowane produkty wysokiej jakości, tylko i wyłącznie od sprawdzonych dostawców.
Jak przechowywać strączki?
Wiele osób zastanawia się jak przechowywać nasiona strączkowe. Dlatego warto pamiętać, że fasola, soczewica czy też pozostałe ziarna w celu utrzymania swojej świeżości wymagają utrzymania odpowiednich warunków. Najlepszym rozwiązaniem jest przechowywanie ziaren strączkowych w zamkniętym worku z oddychającej tkaniny lub kartonowym pudełku. Zapewnienie przewiewu jest niezwykle ważne, gdyż nasiona te mają dużą zdolność do absorpcji wilgoci z otoczenia, przez co łatwo mogą pokryć się pleśnią. Kolejną kwestią jest zabezpieczenie strączków przed działaniem promieni słonecznych, które wysuszają nasiona. Warto także przechowywać strączki z dala od źródła ciepła, gdyż wysoka temperatura i wilgoć to dwie główne przyczyny psucia się nasion. Prawidłowo przechowywana fasola czy też ciecierzyca nadają się do spożycia przez długi czas.
Jak przygotować strączki?
Strączki wymagają nieco innego przygotowania niż na przykład ryż czy kasza. Różnica polega nie tylko na wydłużeniu czasu gotowania, ale także na konieczności namaczania ziaren przed obróbką termiczną. Jak zatem prawidłowo przygotować strączki, aby były smaczne i nie powodowały dolegliwości ze strony układu pokarmowego? Na początku należy je namoczyć. Czynność ta w znacznym stopniu ograniczy czas ich gotowania. Wody do moczenia powinno być od 5 do 10 razy więcej niż suchych nasion. Czyli na 100 g strączków należy użyć ok. 0,5- 1,0 litra wody. Wodę warto także posolić, aby zapobiec pękaniu fasoli. Namoczone strączki należy odpowiednio ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Czas gotowania fasoli to około 60 minut natomiast soczewicy ok. 25 minut. Zapraszamy do zakupu smacznych produktów w naszym sklepie online ze strączkami w Tarnowie.